2012-03-22 ? 10:00:03

Really?


"5 sunda bytesaffärer. Dricker du ur samma vattenflaska dag efter dag? Det kan vara ett av skälen till att det är svårt för dig att hålla vikten!

Forskare blir mer och mer medvetna om att vissa kemiska ämnen i till exempel plaster, kläder och konservburkar kan störa din naturliga aptit och få kroppen att bilda fler fettceller. Som tur är finns det en del enkla tips som ger dig möjlighet att undvika de värsta ”kemiska kalorierna” i din omgivning.
Skippa: Engångs-plastflaska

Välj istället: Dryckesdunk av rostfritt stål eller ”sund” plast - som de på bilden från Aqvia.

Vinst: Plastflaskor kan vara ett bra val. Plast, märkt med 02, 04 och 05, är huvudsakligen tillverkad av polymerer, som inte stör hormonbalansen. Andra ämnen kan dock vara tillsatta. Dryckes-flaskor av rostfritt stål utan innermembran är också bra.
Skippa: Syntetiska antibakteriella träningskläder


Välj istället: Ekologiska träningskläder

Vinst: Vissa träningskläder är exempelvis behandlade med antibakteriella ämnen, som nanosilver som misstänks vara hormonstörande. Med ekologiska kläder finns ingen sådan risk.
Skippa: Konservburkar


Välj istället: Färsk mat, mat från frysen eller mat på glasburk

Vinst: Vissa konservburkar är lackerade med ett ämne som visat sig avge ämnet bisfenol A till maten. Den risken undviker du helt om du undviker burkarna.
Skippa: Fettavvisande smörgåspapper

Välj istället: Svanenmärkt smörgåspapper eller plastfilm

Vinst: Fettavvisande smörgåspapper kan innehålla fluorämnen. Du är på den säkra sidan om du väljer Svanenmärkt smörgåspapper.
Skippa: Mikropopcorn

Välj istället: Popcorn poppade i gryta

Vinst: Man har olyckligt nog hittat flourämnen i vissa av de förpackningar för popcorn som poppas i mikrovågsugnen. Vill du vara på den säkra sidan kan du poppa dem själv i en glasskål i ugnen eller i en gryta."

Källa: http://halsa.se.msn.com/trender/photopage.aspx?cp-documentid=160815042#image=1
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!